środa, 5 maja 2010
Truskawkowe ptasie mleczko
składniki:
mrożone truskawki ok. 30 dkg
400 gram jogurtu naturalnego
2 łyżeczki żelatyny
sok z połowy cytryny
cukier 20 łyżeczek
1. Truskawki lekko rozmrozić i dokładnie zmiksować z cukrem i sokiem z cytryny
2. Jogurt roztrzepać aby stał się puszysty
3. Dwie łyżeczki żelatyny rozpuścić w 3 łyżeczkach zimnej wody i lekko podgrzewając dokładnie wymieszać
4. Rozpuszczoną żelatynę wlać do truskawek i dokładnie wymieszać
5. Dodać jogurt i wszystko połączyć powoli mieszając
6. Wlewać do pucharków lub szklanek i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny
7. Podawać z czym kto chce: wiórki kokosowe, kawałki czekolady, świeże owoce, bita śmietana, sok owocowy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz