poniedziałek, 13 września 2010
Ciasto jogurtowe
Ciasto lekko wilgotne, puszyste i zawsze się udaje tzn. nie ma zakalca
składniki:
jogurt naturalny (ja użyłam duży kubek Bakoma 360 gram)
2 kubki (po jogurcie) cukru
3 i pół kubka mąki
cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
3/4 kubka oleju roślinnego
1. Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać
2. Dodać pozostałe składniki i wymieszać na jednolitą masę (mikserem na najmniejszych obrotach, niedługo)
3. Wyłożyć do natłuszczonej i posypanej mąką formy
4. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 45 minut (lub do momentu aż ciasto będzie suche - sprawdź patyczkiem)
5. Można posypać cukrem pudrem choć ciasto wychodzi słodkie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz