poniedziałek, 1 marca 2010
Kluski kładzione
składniki:
500 gram serka homogenizowanego waniliowego
2 jajka
ok. 10 czubatych łyżek mąki
szczypta soli
odrobina masła do polania gotowych klusek
1. Do większego garnka wbić 2 jajka, dodać serek i dokładnie wymieszać (najlepiej mikserem)
2. Dodawać po trochu mąki wciąż mieszając, aż do uzyskania konsystencji bardzo gęstej śmietany
3. Do gotującej się dużej ilości wody wkładać dużą łyżką porcje ciasta
4. Gotować ok. 3-5 minut po wypłynięciu klusek. Podawać z roztopionym masłem
Są bardzo apetyczne, choć tak nie wyglądają. A dodatkowo są bardzo proste i naprawdę szybkie.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz